Termékek Menü

Az eldobható festékkazetták vége

Nemrég az Európai Parlament plenáris ülésén a hosszabb élettartamú, könnyebben, és ezáltal kisebb költséggel javítható használati eszközök gyártását garantáló jogszabályok bevezetését napirendre tűzte. A cél, hogy a gyártónak nagy nyereséget hozó, egyszer használatos eldobható termékeket a tartós, magas minőségű áruk váltsák fel. A Retinta nem csupán ennek az elvárásnak kíván megfelelni.

Interjú Gillich Andrással, a Retinta ügyvezetőjével.

A nyomtatógépek festékpatronjai – közismertebb nevükön a tonerek – három csoportra oszthatók: a gyári, eredeti tonerek, az utángyártottak és az újragyártottak vág bele a pontos magyar megfelelő híján „festék kazettának” nevezhető termékek kategorizálásába a Retinta Kft. ügyvezetője. Gillich András már korán szembesült azzal a ténnyel, hogy milyen hatalmas mennyiségű szemét zúdul a világra. Ez volt az egyik ok, hogy különös figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra és a környezetvédelemre. így jött az az ötlet is, hogy egy tonerek töltésével foglalkozó ismerősével együtt nyomtató kellékanyag utángyártó céget hozzanak létre. 

A fent említett három kategória közül az első, az „original” toner vitathatatlanul nívós, ám ezt az árban is érvényesítenie kell a gyártónak. Az utángyártott termékek esetében ugyan kedvezőbb az ár, de ezért bizonytalan minőséget kapunk. Az újragyártott termékek esetében pedig a gyári alapanyagokból helyben hozunk létre jóval költséghatékonyabban az eredetivel azonos minőséget tesz különbséget a háromféle gyártási irány között az ügyvezető.

A Retinta Kft-nél a megüresedett eredeti tonereket begyűjtik az ügyfelektől, majd azokat az üzemben teljesen szétszedik. A még használható alkatrészeket nagyon alaposan ellenőrzik, a hibásak kicserélésre kerülnek, a kazettákat a kiváló minőségű töltőanyaggal megtöltik. A gyártástechnológia végét a kész toner kipróbálása jelenti: minden egyes darabbal kinyomtatnak egy teljes oldalt. Ez jelentősen – mintegy duplájára – növeli a gyártási időt, viszont ennek köszönhetően valóban hibátlan áruval tudják kiszolgálni ügyfeleiket.

Az ügyfelek pedig rendkívül érzékenyek a minőségre. –  Partnereink között a legnagyobb számban azon cégek találhatók, amelyeknek az iroda vagy a gyártósor üzembiztonsága a legfontosabb szempont. Ők azok, akik évekig a drágább, de kiváló minőségű eredeti tonert vásárolták, és akiket az ugyanilyen volumenű, de kedvezőbb árú termékeinkkel tudtuk meggyőzni. Ügyfélpiacunknak nem elhanyagolható hányada már környezettudatosan él és vállalkozását is így szeretné működtetni. Ennél a szegmensnél sokat nyom a latban, hogy a Retinta Kft-nél a 90%-ban visszagyűjtött alapanyagoknak, a károsanyag kibocsátás nélkül működő összeszerelő üzemnek, a nullára redukált nyersanyagbányászatnak és a szállítási költségek minimalizálásának köszönhetően a környezeti terhelést a lehető legjobban lecsökkentettük.

A Retinta Kft-nél elkészült tonerek akár hatszor is újrahasznosíthatók, a cég által alkalmazott technológiának rendkívül alacsony az ökológiai lábnyoma. És persze – folytatja Gillich András az ügyféltípusok osztályozását nem feledkezhetünk meg azokról sem, akik az utángyártott festékkazettákról azért váltottak az újraépített „retonerekre”, mert a pénzükért rendre gyenge minőséget kaptak.

Az eddig felsorolt előnyök külön-külön is elegendőek lennének ahhoz, hogy ismert és legfőképp elismert vállalkozás legyen a cég. Az ügyvezető azonban kiemelte azt is, hogy a termékeink minősége és „zöldsége” kétségtelenül fontos összetevője a sikernek, de ugyanennyire meghatározó a szolgáltatási paletta is. - A felhasználók kényelmét, biztonságát célzó csomagban ezért helyet kapott a megrendelt áru következő munkanapra történő ingyenes kiszállítása, a 30 napos pénzvisszafizetési garancia, valamint a nyomtatástechnikai kérdésekben nyújtott tanácsadás, amellyel hatékonyabbá és nem utolsó sorban olcsóbbá tehető a nyomtatás.

Ez a vállalkozás minden megmozdulásában és tevékenységében ügyel arra, hogy a lehető legmagasabb színvonalon és minél igényesebben szolgálja ki ügyfélkörét. Gillich András szavait idézve - „Nincs itt semmi csoda, csak gondos, elhivatott odafigyelés és a szándék, hogy mindenből a legjobbat adjuk.”

Forrás: https://certunion.com/retinta-az-eldobhato-vilag-vege/

Tartalomhoz tartozó címkék: blog