Termékek Menü

Megjelent a magyar ECOFont

Ezt fogyasszátok, ne a tintát!

Ma, a 21. században már mindenről hall az ember, globális felmelegedés, ökolábnyom, környezetre gyakorolt szennyezés... De nem szabad megfeledkezni róla, hogy egy kisebb változás is hatalmas eredményeket hozhat a Világnak. Íme egy fantasztikus magyar példa, az ECOFont. 

Egy olyan környezetbarát betűtípus, amellyel rengeteg festékanyagot spórolhatunk. 

Ha ezt a betűtípust használjuk, akkor rengeteget spórolhatunk. Ha nyomtatásról van szó, kevesen gondolnak bele, hogy mennyibe kerülhet maga a tinta ára. Meglepő, de igen magas árban mérik. Ennek ismeretében érdemes a tintával spórolni, amit a legkönnyebben úgy tudunk kivitelezni, ha olyan karakterkészletet használunk, amellyel kevesebb tinta szükséges a kinyomtatáshoz, miközben a szöveg maximálisan olvasható marad. 

Most legtöbbünk nagy örömére bemutatjuk az ECOFontot, vagyis azt a magyar ékezetes speciális betűtípus szettet, amelyet az fps Webügynökség készített. A karakterkészlet ingyenesen letölthető.  

Használd Te is ezt a gyönyörű, környezettudatos és mellesleg ingyenes fontot, amivel a világ bármely pontján csökkentheted a tintafelhasználás. 

Forrás és ingyenes letöltés itt: https://blog.fps.hu/kornyezetbarat-betutipus-eco-font/

Tartalomhoz tartozó címkék: blog