Termékek Menü

4 tipp, amivel megfelezheti nyomtatási költségeit

Miközben mindenki a papírmentes irodáról beszél, a statisztikák azt mutatják, hogy évről-évre egyre többet nyomtatunk. Ennek fényében nagyon érdekes, hogy a Lexmark kérésére készült IDC felmérés szerint ma a cégek 70 százalékának fogalma sincs róla, hogy mennyit költ valójában nyomtatásra. Pedig költségei minimális odafigyeléssel több mint 50%-kal csökkenthetőek. A következő 4 módszer egyike sem kíván kompromisszumot az Ön részéről. Alkalmazásukkal ugyanannyit és ugyanolyan minőségben nyomtathat.

Forrás

Nézzük ezeket sorban:

1. tipp: Nyomtatóbarát fontkészlet (30% megtakarítás)

Meglepő, de a különféle betűtípusok használatával rengeteg festéket takaríthat meg. A széles körben használt Arial-hoz képest a Times New Roman használatával például több mint 30%-os festékmegtakarítást érhet el. A legjobb ilyen szempontból a Century Gothic, de ezt kevesen kedvelik. Apróság, de sokat számít.

2. tipp: Használjon újraépített eredeti nyomtatótonert! (50% megtakarítás)


Az újraépített eredeti nyomtatótoner a Jolly Joker a költségcsökkentésben!

Észrevette, hogy egy új nyomtató ára sokszor alig haladja meg egy készlet bele való festék árát? Itt lényegében arról van szó, hogy amikor egy nyomtatógyártó nyomott áron eladja a nyomtatóját, gyakorlatilag előfizetőket gyűjt. Abba fektet be, hogy a vevő a következő években újra és újra tőle veszi a festéket, amin viszont már szép árrése van.
Ön tehát rengeteget költ a nagynevű gyártók árrésére.

De milyen lehetőségei vannak, ha ragaszkodik az eredeti minőséghez?

Amíg az ilyen-olyan utángyártott és utántöltött nyomtatótonerek a rengeteg minőségi és kompatibilitási probléma miatt az igényes vásárló számára nem jelentenek megoldást, addig az újraépített eredeti tonerek a legmagasabb igényeket is kielégítik.

Senki sem szeretne csíkos-homályos nyomatokkal szégyenkezni a partnerei előtt, vagy azzal tölteni órákat, hogy valahogy beleimádkozza az utántöltött tonert a nyomtatójába, miközben az üresnek látja azt. Sajnos ezek a problémák mindenki előtt ismertek, aki próbált már valamilyen nem eredeti kellékanyagot használni.

A fentiek jellemző oka az utángyártott tonerek esetén a minél alacsonyabb árra való törekvés, az újratöltöttnél pedig a hiányos “gyártástechnológia”. A töltésnél további nehézség, hogy nem csak oda kell vinni a töltőhelyre, hanem várni is kell rá.

A újraépített toner, vagy más néven újrahasznosított toner ezekkel szemben teljesen más kategóriát képvisel, sőt, még az új eredeti tonereknél is többet tud.

Az újraépített tonerek gyártói rengeteg kiürült eredeti tonert vásárolnak. Ezeket aztán laborban szétbontják, minden alkatrészt műszeresen ellenőriznek. Az újraépítés folyamán csak hibátlan, eredeti alkatrészeket használnak fel. Gyári szintű minőségellenőrzéssel dolgoznak. Raktárkészletről szállítanak, így várni sem kell.

Egy eredeti alkatrészekből készült újraépített nyomtatótoner azonos minőség mellett az új eredeti kellékanyag árának feléért megkapható. Az újjal szemben minimális a használatával keletkező hulladék. A kiürült nyomtatótoner veszélyes hulladék, de miért dobná el, ha magának a tonernek nincs semmi baja? Ugye az autójába sem vesz új üzemanyag tankot, ha kifogy belőle a benzin? Nagy pazarlás lenne, nem igaz?

Tévedés azt gondolni, hogy valami új irányzatról van szó. Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában évtizedes múltra tekint vissza a toner újraépítés. Az EU kiemelten támogatja az újraépítő iparágat a jogi környezet megteremtésével.

A fentiek alapján kijelenthetjük, hogy újraépített tonerrel:

  • kifogástalan, eredeti minőségben tud nyomtatni,
  • 50%-kal kevesebbet fog nyomtatásra költeni,
  • környezetünket rengeteg veszélyes hulladéktól kíméli meg

Nézze meg, milyen kedvező áron juthat hozzá egy újraépített nyomtatótonerhez! Meg fog lepődni!

 

3. tipp : Használjon kevesebb papírt, nyomtasson ugyanannyit! (14% megtakarítás)


Nagyon sok mai nyomtató képes az úgynevezett Duplex nyomtatásra. Ez azt jelenti, hogy tud úgy nyomtatni, hogy a papírnak mindkét oldalát használja. Ezzel a lehetőséggel nagyon kevesen élnek.
 

Egy teljesen alap minőségű 80 g-os nyomtatópapír, amit a cégek 99%-a használ, oldalanként 1,9 Ft-ba kerül. Ez azt jelenti, hogy ha mostantól ezeknek a lapoknak mindkét oldalára nyomtat, akkor oldalanként csak 0,95 Ft-ot költ majd papírra.

Az ön nyomtatója alkalmas a Duplex nyomtatásra? Kattintson a gombra és segítünk kideríteni!
 

 

4. tipp: Alakítsa nyomtatóbaráttá dokumentumait egy kattintással!


Nagyon sokat nyomtatunk internetes tartalmakat. Legyen szó egy weboldalról, aminek egy részét meg akarjuk mutatni a kollégáknak, vagy netes vásárlás visszaigazoló e-mail-jéről, gyakran kattintunk a nyomtatóikonra a böngészőnkben.

Nincs is ezzel gond, viszont a webes tartalmak egyáltalán nem arra vannak optimalizálva, hogy kinyomtassuk őket. Ezért gyakran előfordul, hogy a papírra rengeteg felesleges hirdetés, nagyméretű kép, oldalsó menü kerül, miközben a kinyomtatni kívánt tartalom nem megfelelően látszik.

Statisztikák szerint a webről nyomtatott oldalak több mint 2/3-a felesleges nyomtatás, a lényeg a maradék kevesebb mint 1/3. Tehát 3 oldalból kettőt potyára nyomtatunk ki.

Ezen segít a Print Friendly nevű nagyszerű ingyenes alkalmazás. Ez egyetlen kattintással képes a böngészőnkben látott aktuális oldalt nyomtatóbaráttá konvertálni. Kattintás után tényleg csak a lényeges tartalom marad, de az egyes megmaradt elemekre, szövegrészekre, képekre kattintva tovább csökkenthetjük a nyomtatandó tartalmat.

Annyit kell tennünk, hogy a nyomtatandó oldal url-jét a http://www.printfriendly.com/ oldalon beillesztjük a megfelelő mezőbe, és már nyomtathatjuk is az optimalizált tartalmat. Ha tetszik az eredmény, lehetőségünk van telepíteni egy print friendly alkalmazást. Ezután csak egy kattintás a böngészőnkben megjelenő gombra, és a tartalom azonnal nyomtatóbaráttá válik.

Összegzés:

A költségcsökkentést kétféleképpen közelítheti meg: egyrészt kevesebb papírt és festéket használ, másrészt ugyanazt a minőséget kedvezőbb áron vásárolja meg. Kis tudatossággal jelentős megtakarítás érhető el.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog